Temperature Dependence of CO2 and Ethanol Diffusion in Champagne Wines: A Joint Molecular Dynamics and 13C NMR Study - Université de Reims Champagne-Ardenne Accéder directement au contenu
Chapitre D'ouvrage Année : 2015

Temperature Dependence of CO2 and Ethanol Diffusion in Champagne Wines: A Joint Molecular Dynamics and 13C NMR Study

David Bonhommeau
Alexandre Perret
  • Fonction : Auteur
Clara Cilindre
Thibaud Cours
  • Fonction : Auteur
Alexander Alijah
  • Fonction : Auteur
Gérard Liger-Belair
  • Fonction : Auteur
Fichier non déposé

Dates et versions

hal-01905016 , version 1 (25-10-2018)

Identifiants

  • HAL Id : hal-01905016 , version 1

Citer

David Bonhommeau, Alexandre Perret, Jean-Marc Nuzillard, Clara Cilindre, Thibaud Cours, et al.. Temperature Dependence of CO2 and Ethanol Diffusion in Champagne Wines: A Joint Molecular Dynamics and 13C NMR Study. Advances in Wine Research, 2015. ⟨hal-01905016⟩

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